Novigrad: Što vas sve čeka u 2024. godini

Ukoliko razmišljate o odredištu koje odiše šarmom, bogatom poviješću i netaknutom prirodom, Novigrad u Istri, Hrvatskoj, svakako je mjesto koje biste trebali razmotriti za svoje sljedeće putovanje. Ova slikovita destinacija, smještena na zapadnoj obali Istre, privlači posjetitelje svojom jedinstvenom atmosferom, spojem tradicije i suvremenosti. U 2024. godini, Novigrad obećava još više nezaboravnih trenutaka i doživljaja za sve posjetitelje.

Pokrenite vaš sportski duh

Jedan od već najavljenih događaja za narednu godinu jeste Istria Granfondo biciklistički maraton u mjesecu travnju.

Rezervirajte datume od 12. do 13. travnja 2024. i pridružite se međunarodnom biciklističkom maratonu Istria Granfondo. Deseto izdanje ovog maratona s početkom i ciljem u Umagu obećava još veći i raznovrsniji program.

Pravi izazov sprema se 13.04 u Umagu – na dionicama za odvažne i kondicijski spremnije bicikliste. Možete birati između 94 km duge dionice Istria Medio Fondo i 119 km duge dionice Istria Gran Fondo. Dionice prolaze sjeverozapadnim i središnjim dijelovima istarskog poluotoka te vas vraćaju natrag u Umag.

Uz biciklistički maraton, očekujte i bogat popratni program koji će dodatno obogatiti vaše iskustvo. Expo zona predstavlja zanimljive brandove i inovacije vezane uz biciklizam, pružajući vam priliku da istražite najnoviju opremu i tehnologiju. Dječji program osigurat će zabavu za cijelu obitelj, dok će gourmet ponuda zadovoljiti i najzahtjevnija nepca.

Jedinstvena atmosfera ovog događaja, okupljanje biciklističke zajednice iz različitih dijelova svijeta te prilika za upoznavanje novih ljudi čine Istria Granfondo nezaboravnim iskustvom. Bez obzira jeste li iskusni biciklist ili tek ulazite u svijet biciklizma, ovo je prilika da testirate svoje granice, uživate u prekrasnim pejzažima Istre te stvorite uspomene koje će trajati cijeli život.

Istražite Umag i Novigrad ovom specijalnom utrkom, te dočekajte proljeće sa stilom. Čekamo vas u travnju!

Uživite se u kratkometražim filmovima

Festival kratkog metra u Novigradu, Istri, predstavlja očaravajući kulturni događaj koji slavi umjetnost kratkometražnih filmova. Ovaj festival privlači kreativce, filmaše i zaljubljenike u film iz cijelog svijeta, nudeći im platformu za predstavljanje njihovih iznimnih radova. Svojim intimnim ozračjem i slikovitom pozadinom Novigrada, festival stvara inspirativno okruženje za razmjenu ideja i umjetničkog izraza.

Poziv za sudjelovanje na festivalu 2024. već je otvoren, pružajući priliku filmskim entuzijastima da podijele svoje vizije i priče. Sudionici će imati priliku biti dijelom jedinstvenog filmskog iskustva, uživati u bogatom programu, te se povezati s filmskom zajednicom. Festival kratkog metra u Novigradu ne samo da potiče umjetničku raznolikost, već i ističe važnost kratkometražnih filmova kao moćnog izražajnog medija.

Odmarajte bez podignutog prsta

Jedinstveni duh Novigrada posebno dolazi do izražaja tijekom raznih manifestacija i događanja koja se održavaju tijekom godine. U 2024. godini, očekujte još više kulturnih i zabavnih događanja koja će obogatiti vaš boravak. Festivali hrane, glazbe i umjetnosti pružit će vam priliku da doživite lokalnu kulturu i uživate u raznolikim izričajima istarske tradicije.

Ono što Novigrad čini posebnim je i njegova blizina prekrasnih plaža. Uživajte u opuštajućem danu na obali Jadranskog mora, osvježite se u kristalno čistoj vodi i opustite se na suncu uz slikoviti zalazak sunca. Plaže Novigrada nude savršeno mjesto za bijeg od svakodnevnog stresa i potpuno opuštanje.

Za ljubitelje umjetnosti, Novigrad će i dalje biti domaćin različitim izložbama i kulturnim događanjima. Galerije unutar grada pružit će vam priliku da istražite lokalnu umjetničku scenu i otkrijete rad umjetnika koji su inspirirani ljepotama istarskog krajolika.

U 2024. godini, Novigrad vas poziva da istražite sve ove čarolije i stvorite uspomene koje će trajati cijeli život. Bez obzira jeste li ljubitelj povijesti, gastronomije, aktivnog odmora ili jednostavno želite opuštajući bijeg na obalu Jadranskog mora, Novigrad nudi nešto za svakoga.