• DOBRO DOŠLI

  • DOBRO DOŠLI

Novigrad

Sve ono što ste ikad zamišljali u vašim omiljenim bajkama, oživjeti će ovo neobično i šarmantno povijesno mjesto.


Novigrad se zahvaljujući svom položaju u morskom zaljevu okruženom kristalno bistrom vodom, smatra jednim od najslikovitijih mjesta u Dalmaciji. Njegova tvrđava - Fortica, stoljećima unazad, čuvarica je i svjedokinja njegove bogate prošlosti i zavidnog kulturnog razvitka.


Njegov položaj, prirodno skriven od urbanih gužvi, ali ne i pretjerano udaljen ili odsječen, učinilo je Novigrad mjestom u kojem je moguće zaustaviti vrijeme i stvoriti trenutke za pamćenje. Nepogrešiva je destinacija za sve one željne tihog, mirnog i spokojnog odmora.


Istovremeno, Novigrad je savršena polazišna točka za otkrivanje njegova raznovrsnog okruženja koje vas željno iščekuje.


Recite DA! novim avanturama.

Recite DA! Novigradu.


Novigrad

Pridraga

Pridraga

Ovo mjesto, besprijekorno je za obiteljski odmor. Svi oni koji znaju kako uživati u malenim stvarima u životu, u Pridragi će se osjećati kao kod kuće. Smješten nedaleko od Novigrada, u svom prekrasnom prirodnom okolišu nudi i šest kilometara dugačku šljunčanu plažu.

Paljuv

Još jedan skriveni dragulj koji možete pronaći između Novigrada i Pridrage je Paljuv. Nadaleko je poznat po svojim vrijednim i marljivim stanovnicima. Upravo zahvaljujući ovoj njihovoj karakteristici - marljivih radnika seljaka, klapa Težaci duguje svoje ime. 


Klapsko pjevanje kao tradicionalnu hrvatsku (dalmatinsku) vokalnu glazbu, u Parizu 05. prosinca 2012.g., UNESCO, uvrštava na popis nematerijalne svjetske baštine.


Paljuv