• DESTINACIJE

  Novigrad, Pridraga i Paljuv
 • AVANTURA I PRIRODA

  istražite našu ponudu
 • GASTRONOMIJA

  nezaboravni okusi Novigrada
 • KULTURNA BAŠTINA

  kašteli, crkve, folklor...

Sveučilište u Zadru i Općina Novigrad Vas pozivaju...

U sklopu Vladinih mjera za pomoć gospodarstvu usred pandemije koronavirusa, Ministarstvo turizma donijelo je mjere odgode ili oslobađanja plaćanja turističke pristojbe za privatne iznajmljivače (paušal) i odgode plaćanja naknade za korištenje koncesije na turističkom zemljištu u kampovima. Osobe koje pružaju ugostiteljske usluge u domaćinstvu i na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu oslobađaju se u 2020. godini plaćanja pola iznosa godišnjeg paušalnog iznosa turističke pristojbe koju bi bili obvezni platiti za glavni krevet i smještajnu jedinicu u kampu i kamp-odmorištu odnosno prema kapacitetu u objektu za robinzonski smještaj koji koriste za pružanje usluga smještaja sukladno posebnom propisu kojim se uređuje obavljanje ugostiteljske djelatnosti.


Također, za cijelu 2020. godinu te se osobe oslobađaju plaćanja turističke pristojbe za pomoćne krevete. Istovremeno se odgađa naplata koncesijske naknade na turističkom zemljištu u kampovima u suvlasništvu RH do 30. studenog 2020. godine.


https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/full/2020_03_36_764.html

Postupak kod pojave bolesti COVID-19 u turističkom smještajnom objektu i aktualne epidemiološke preporuke, upute i norme ponašanja u okolnostima pandemije korona virusa

Poštovani,

 

ovime vas izvješćujemo kako je Hrvatski zavod za javno zdravstvo u petak 19. lipnja 2020. objavio detaljne i precizne upute koje se odnose na postupak kod pojave bolesti COVID-19 u turističkom smještajnom objektu kao i aktualne epidemiološke preporuke, upute i norme ponašanja u okolnostima pandemije korona virusa.

 

U nastavku vam dostavljamo poveznice gdje je predmetno dostupno pa vas molimo da s istim upoznate lokalne turističke zajednice s vašeg područja.

 

https://www.hzjz.hr/sluzba-epidemiologija-zarazne-bolesti/koronavirus-najnovije-preporuke/

 

https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2020/03/Postupak_kod_pojave_bolesti_kod_gosta_19_06.pdf

Dobrodošli

Na službene stranice TZO Novigrada

Ovaj veličanstveni dragulj smješten na Jadranu već stoljećima unazad oduzima dah.

Stoga ne čudi da je i okolno more dobilo ime po njemu.

Uz pomoć morskog povjetarca opustite se i prepustite Novigradu!

 

Recite DA! odmoru u Novigradu.

Recite DA! novim pustolovinama.

Novigradska gastronomija

Doživite nezaboravne okuse i mirise naše autohtone kuhinje.


Jela koja se pripremaju u našim restoranima i konobama slijede recepte naših baka, a dagnje se stoljećima smatraju specijalitetom, te su nezaobilazni dio novogradske kuhinje i u posljednje vrijeme privlače interes posjetitelja koji u turističkoj sezoni dolaze u Novigrad.

Rekreacija

biciklizam, Rafting, Planinarenje, bungee jumping...

30 km dugačka biciklistička staza omogućuje svim ljubiteljima biciklizma da na svojim biciklima istražuju ljepote općine Novigrad. Označena staza vodi makadamskim putevima i asfaltiranom cestom od Novigrada preko lokaliteta naše općine.

Velebit i kanjon Zrmanje omiljena su izletnička odredišta za planinare i ljubitelje prirode ...


Pratite nas na instagramu

Kontakt informacije